Background

Jukebox

“Zeezender” Radio Caroline bestaat 60 jaar

Dit jaar viert Radio Caroline, de iconische zeezender die geschiedenis schreef door in 1964 haar uitzendingen te starten vanaf schepen op de Noordzee, haar 60e verjaardag met een speciale uitzending. De viering vindt plaats tijdens het paasweekend, van vrijdag 29 tot en met zondag 31 maart, live vanaf het radioschip Ross Revenge. Luisteraars kunnen genieten van een muzikale reis door de tijd met hits van de jaren ’60 tot de vroege jaren ’90

De speciale jubileumuitzending is in Engeland, Nederland, België en daarbuiten te ontvangen op 648 AM, en in het noorden en noordwesten op 1368 AM dankzij Manx Radio. Wereldwijd kunnen fans afstemmen via de online Caroline North Player, slimme luidsprekers en de Radio Caroline-app. Tijdens de uitzending worden luisteraars uitgenodigd om hun herinneringen te delen via memories@radiocaroline.co.uk, de directe lijn naar de ‘North’ omroepers.

Radio Caroline brak in de jaren ’60 het BBC-monopolie en werd een stem van vrijheid voor miljoenen luisteraars, door muziek te spelen die anders nauwelijks gehoord werd. Ondanks uitdagingen en het tijdelijk uit de lucht zijn, heeft Radio Caroline haar uitzendingen voortgezet en is nu gevestigd op Engelse bodem, waarbij de MV Ross Revenge dient als het trotse symbool van haar rijke verleden. Met de recente verbeteringen aan de zender kan Radio Caroline nu een nog breder publiek bereiken, zowel over land als over zee.

Bron: spreekbuis.nl