Background

Jukebox

  1. Home
  2. /
  3. Meest gestelde vragen

Meest gestelde vragen

Hoe kan ik een verzoek indienen?

Je kan een verzoek indienen door een app te sturen naar de studio. Rechts onderin de website kun je klikken op WhatsApp.

Radio Piraten uit de tijd van toen.

Een piratenzender, zendpiraat, etherpiraat, radiopiraat of geheime zender is een radio- of televisiezender die zonder zendvergunning of toestemming uitzendt, vaak op regionale schaal vanuit geïmproviseerde studio’s.

 

Vaak wordt hiermee gerefereerd aan de zeezenders die in de jaren 50 tot en met de jaren 90 vanaf schepen en installaties (zoals booreilanden en zeeforten) op de Noordzee buiten de territoriale wateren naar diverse landen uitzendingen deden. Goedbeschouwd waren de zeezenders geen piraten in de zin van de weter was immers geen wet die het uitzenden vanaf de Noordzee verbood.

 

Naast de piraten die muziek uitzenden kent men ook piraten die door middel van een algemene oproep (CQ),enkel verbindingen (QSO’s), proberen te leggen met andere piraten, net als de zendamateur maar dan zonder de benodigde vergunningen. Vaak gaat dit samen met DX-en, het beluisteren van verafgelegen zenders.

 

Radio ControleDienst nu Agentschap Telecom.

 

Zendpiraten worden als een probleem beschouwd als ze met veel te groot vermogen en slecht afgeschermde apparatuur uitzenden. Hierdoor kunnen reguliere radio-uitzendingen, andere toepassingen van de ether, maar ook video en andere apparatuur in de omgeving aanzienlijk worden gestoord.
Vroeger werd bij optredende klachten dan de PTT Radio Controle Dienst ingeschakeld die de piraat met radiorichtingzoekers opspoorde waarna de apparatuur werd ingenomen en al dan niet een flinke boete werd uitgedeeld. Tegenwoordig wordt dergelijke opsporing en handhaving door het Agentschap Telecom uitgevoerd.

 

Sommige luisteraars zijn sterk aan zendpiraten gehecht, vaak omdat deze een bepaald soort muziek uitzenden die naar de mening van veel liefhebbers te weinig gewaardeerd wordt door officiële radiostations. Ten tijde van de zeezenders was dit vooral de toen moderne popmuziek, later was het vooral het levenslied en polka’s dat bij de piraten meer aan bod kwam.

Wat is de Jukebox?

De Jukebox draait als er geen DJ live is. Hier kun jij jouw plaat in aanvragen waarna deze het zal gaan afspelen.

Welke muziek wordt er gedraaid?

Bij Radio Expansie draaien we vele soorten muziek. Natuurlijk draaien we de lekkerste piratenhits, maar ook jaren 60’s tot 90’s worden gedraaid via onze Jukebox!

Welke shows zijn er?

Wekelijks variëren de show van Radio Expansie. De meeste studio’s draaien op vaste tijden zoals aangegeven bij de studio’s. Onze hits variëren van Nederlandse tot Duitse tot Engelse muziek!

 

 

Wie zijn jullie sponsoren?

We zijn dankbaar van onder andere de volgende sponsoren:

  • Vinyl Paradijs
  • Fysiotherapie Freek van Ditshuizen
  • Hvandebunte.com Trucks – Vans – Parts
  • Martijn Schokker Zonwering
  • Huzink sierbestrating
  • Sil Deijs Electric Tattooing
  • QAICT

Hoeveel Studio's zijn aangesloten bij Radio Expansie?

Er zijn meer dan 20 studio’s aangesloten bij Radio Expansie waardoor u van alle piraten hits kan genieten!