Background

Jukebox

Zangeres Michelle stopt met zingen en optreden

Nogal onverwachts heeft de Duitse zangeres en oud songfestivaldeelneemster Michelle haar pensioen aangekondigd nadat ze op 51 jarige leeftijd meer dan dertig jaar op het podium heeft gestaan.

De reden om zich uit de spotlights terug te trekken is vooral de giftige omgeving dat de schlagerwereld is en dat is niet meer acceptabel. Michelle geeft toe dat ze zelf fouten heeft gemaakt en dat er up en downs zijn geweest maar heeft ze ook herhaaldelijk mensen ontmoet die op de meest massale manier misbruik hebben gemaakt van haar vertrouwen om zichzelf te verrijken.

Ze zegt zelf:”Ik heb 30 jaar door een haaientank gezwommen, meestal zonder reddingsvest. Nu heb ik een punt bereikt waarop ik de kracht niet meer heb om door te gaan. Ik wil niet langer in deze vergiftigde omgeving blijven.”

Bij het programma Schlagerboom in oktober 2023 van Florian Silbereisen zingt ze haar persoonlijke afscheidslied ‘Das wars für mich’. In de zomer kreeg ze een nieuwe teleurstelling te verwerken; haar manager zette haar aan de kant. Hierdoor ging ze aan tafel zitten en schreef ze alles van haar af: “Mijn gebroken jeugd. Mijn eeuwige zoektocht naar liefde. De successen, teleurstellingen en nederlagen. Natuurlijk moet je ook altijd naar je eigen neus kijken. Maar veel van mijn fouten zijn uit onwetendheid gemaakt. Ik dacht altijd dat ik mijn managers kon vertrouwen. Helaas, als ik terugkijk, was dat verkeerd.”

Begin 2023 werd Michelle namelijk verliefd op zanger Eric Philippi, 25 jaar jonger dan zij. Ze nam de nieuwkomer in de schlagerwereld mee op tournee, stond avond na avond met hem op het podium en bekende aan het eind dat ze “verschrikkelijk verliefd” was. “We zijn onafscheidelijk. Niets is zo sterk als liefde. Vooral als je het niet verwacht. We zijn onafscheidelijk sinds dag één,” vertelde Michelle aan BILD.

Maar juist deze nieuwe liefde was te veel voor manager Markus Krampe. Hij zou “niet langer in staat zijn om professionele gesprekken te voeren” met de artiest en hij vond een samenwerking tussen de haar en Eric ook geen goed idee. Uiteindelijk nam de manager afscheid van Michelle met de woorden: “Sinds Michelle bij Eric Philippi is, is ze een ander persoon. Ze is verblind door liefde en helemaal verslaafd aan hem. Daarom laat ze hem over alles meebeslissen, ook over professionele dingen. Alleen zijn dit dingen waar Eric geen idee van heeft. Ik kon geen professioneel gesprek meer voeren met Michelle zonder dat hij erbij was. Daarom heb ik helaas de samenwerking met Michelle moeten beëindigen, wat ik erg jammer vind.

Na haar beslissing om te stoppen met zingen voelt Michelle zich verdrietig en teleurgesteld, maar niet bitter. Ze is dankbaar voor alles wat er is gebeurd, want anders was ze niet de vrouw die ze nu is. Ze zegt:”Ik kijk terug en zeg dat het een geweldige tijd was, maar ook een moeilijke. Ik heb veel geleerd en veel over mezelf ontdekt. Vandaag weet ik waar mijn grenzen liggen en dat je het beste alles zelf kunt regelen”.

Maar voordat ze echt stopt verschijnt er in 2024 nog een afscheidsalbum van Michelle en een afscheidstournee. En dan is het echt voorbij.

Bron: schlagerprimeur.nl