Background

Jukebox

Zanger Hans de Booij vindt woonruimte na noodkreet

Zanger Hans de Booij, bekend van iconische hits als Annabel, slaakte vorige week een noodkreet. Hij woont noodgedwongen in een caravan en als hij niet snel een huis vindt, bestaat de kans dat hij terechtkomt in de nachtopvang van een tehuis voor dak- en thuislozen. Gisteren schoof hij aan bij Renze op Zondag met een geruststellende boodschap: hij heeft zicht op een dak boven zijn hoofd.

De Booij vertelt  dat het misging tijdens de coronapandemie. Hij ging twee keer ‘soort van failliet’ en werd door een vriend uitgenodigd om op Malta broccoli te kweken. „Ik ben daar drie maanden naartoe geweest, maar kon daar geen geld verdienen.”

Eenmaal terug had hij geen appartement meer. „Ik heb drie maanden bij mijn zoon en twee maanden bij vrienden gewoond. Toen kreeg ik door een val ook nog een gebroken enkel. Ik ben verzorgd door vrienden, maar dat hield op een gegeven moment op, dus toen bleef alleen de caravan over.”

Een urgentieverklaring kreeg hij niet. „Er waren heel veel regels. Als je op de derde verdieping woont en je raakt twee benen kwijt, pas dan ben je urgent.” Ook had hij geen spaarpotje om op terug te vallen. „Ik leef bij de gratie van: we zullen wel zien. Maar ik mag van mezelf geen schuld maken.”

Zijn noodkreet van vorige week heeft veel losgemaakt. „Ik moet al die mensen die mij briefjes hebben gestuurd allemaal heel vriendelijk bedanken”, vertelt hij. Er zaten brievenschrijvers tussen met huizen in Noorwegen en Frankrijk, waar hij in mag omdat het toch leeg staat. „Mensen zeggen: ik heb een huis over, mag je een jaar in zitten, kom je weer boven water.”

En jawel: uit een van die briefjes lijkt iets moois te zijn gekomen. Hoewel hij nog moet tekenen en er nog niet al te veel over kwijt wil, ziet het er rooskleurig uit. „Heerlijk”, zegt de zanger.

Bron:

https://www.metronieuws.nl/