Tonny Eyk Geëerd met carriere-prijs bij Music in Media Awards

De befaamde tv-componist, dirigent en pianist Tonny Eyk wordt dit jaar geëerd met de oeuvreprijs tijdens de uitreiking van de Music in Media Awards (Mima’s). Op 83-jarige leeftijd ontvangt Eyk deze prestigieuze onderscheiding als erkenning voor zijn uitzonderlijke bijdrage aan de muziek voor televisieprogramma’s en zijn succesvolle hits voor Kinderen voor Kinderen.

Eyk, wiens werk diep geworteld is in het Nederlandse collectieve geheugen, was de creatieve kracht achter de muziek van populaire tv-programma’s zoals NOS Studio Sport, Avro’s Toppop, en Wedden dat…?. Zijn talent strekte zich uit tot het componeren van onvergetelijke nummers voor ‘Kinderen voor Kinderen’, waaronder ‘Ik heb zo waanzinnig gedroomd’ en ‘Op een onbewoond eiland’. Zijn frequente verschijningen op televisie hebben eveneens bijgedragen aan zijn nationale bekendheid.

Maartje Glas van Buma Cultuur, de initiatiefnemer achter de MIMA’s, benadrukt het belang van Eyk’s bijdrage aan de Nederlandse cultuur. “Het is geen understatement om te stellen dat het werk van Tonny Eyk verankerd is in het collectief geheugen van Nederland,” aldus Glas.

De uitreiking van de oeuvreprijs aan Tonny Eyk vindt plaats op 17 april, als erkenning voor zijn indrukwekkende carrière en invloed op de Nederlandse muziek en televisie.

Bron: spreekbuis.nl