Tineke de Nooij over vertrek bij Radio Veronica: “Er is geen respect”

Tineke de Nooij heeft haar laatste uitzending gemaakt op Radio Veronica. De 82-jarige radiomaakster was elke zaterdag tussen 23:00 uur en middernacht te horen. “De zender is in andere handen gekomen en zij willen de huur van 75 euro voor de studio, waarin ik mijn programma van tevoren opneem, niet meer betalen”, zegt Tineke tegen Story.

Volgens Tineke wilde de eigenaar van Radio Veronica, Mediahuis, alleen nog dat ze haar programma live presenteert. “Ik ga niet op zaterdagavond om elf uur live uitzenden. Ik heb dus mijn laatste uur radio gemaakt”, vertelt ze.

‘Geen respect’

Tineke hoorde het nieuws toen ze vorige week de uitzending wilde opnemen, zegt ze  “Daar stonden mijn medewerkers op me te wachten en Rob Stenders en zijn rechterhand Caroline Brouwer hadden bloemen gestuurd. Bleek het om mijn laatste uitzending te gaan. Ik had mijn mail niet gelezen waarin stond dat ik alleen nog maar live mag presenteren.”

De radiomaakster over het stoppen van het programma: “Ik ben er laconiek onder. Ik vind het veel erger voor mijn collega’s, die zich echt schaamden voor hoe het is gegaan. Maar ook dit is Hilversum. Er is geen respect.”