Background

Jukebox

Omroep MAX komt met nieuw seizoen Animal Crackers

Nostalgie komt terug op de TV.

André van Duin gaat weer aan de slag met Animal Crackers, dit keer voor Omroep MAX. Na de laatste afleveringen in 2018, is er nu een nieuwe serie in de maak.

Het nieuws werd woensdagavond bekendgemaakt door Omroepbaas Jan Slagter tijdens de talkshow De Oranjezomer. Slagter legde uit: “In september gaan we een maand lang met een cameraman diverse dieren filmen, waarna André ze zal monteren en de stemmen inspreken. Het is een arbeidsintensief proces.”

Er werd ook gehint dat Jannie van der Heijden mogelijk een rol in het programma zal spelen, hoewel haar exacte betrokkenheid nog niet bekend is. Van Duin heeft de afgelopen jaren vaker uitgesproken dat hij graag weer aan de slag zou willen gaan met Animal Crackers.

De serie, die van 1988 tot 2018 werd uitgezonden, liet de inmiddels 76-jarige Van Duin zien terwijl hij dierenfilmpjes van stemmen voorzag. Deze afleveringen duurden meestal maar een paar minuten en de meest recente nieuwe afleveringen waren te zien als onderdeel van het programma Tijd voor MAX.

Van Duin heeft eerder wel zijn bezorgdheid geuit over het feit dat het filmen in een dierentuin tegenwoordig wellicht niet meer toegestaan is, omdat “dieren niet meer belachelijk gemaakt mogen worden”. Hij vertelde in 2021 dat hij overwoog om gebruik te maken van archiefbeelden of filmpjes van bijvoorbeeld BBC of YouTube.

Bron: www.spreekbuis.nl