Background

Jukebox

Leidse zangeres van het levenslied Wies Cavé overleden

Wies Cavé is afgelopen week op 85-jarige leeftijd overleden. De Leidse zangeres was al geruime tijd ziek en woonde al jaren in woonzorglocatie de Parelvissers in Leiden Zuidwest.

Tijdens haar zangcarrière in de jaren tachtig en negentig maakte ze talloze liedjes, waarvan er veel op single uitkwamen. Ook werden er later cd’s gemaakt met haar grootste Leidse hits, waaronder ‘Het huisje bij de brug’ en ‘Van Leiden zal ik me nooit laten scheiden’.

https://youtu.be/aS7deVUvoTU

Wies stond bekend uit als de zingende caféhoudster uit Leiden. Jarenlang stond ze achter de tap van café ’t Zuid in de Herenstraat. Daar nam ze vaak de microfoon ter hand om een paar van haar liedjes te zingen.

Wies zat in het verleden meerdere keren in de jury van het Leids Festival van het door haar zo geliefde levenslied en trad dan ook op tijdens de finale. In 2013 ontving Wies een lintje van Burgemeester Lenferink.

In 2020 ontving Wies Cavé uit handen van organisatoren Bianca en Hugo Choufour de Oeuvreprijs van het Leids Festival van het Levenslied voor haar verdiensten voor het levenslied en Leiden. Vader en dochter Choufour zingen nog regelmatig haar liedjes. Niet in de laatste plaats tijdens optredens in De Parelvissers waar Wies de afgelopen jaren op Koningsdag steevast samen met burgemeester Lenferink meezong met Bianca en Hugo.

 

Wij van radio-expansie.nl wensen familie en vrienden en kennissen, sterkte met dit verlies.

Bron: sleutelstad.nl

:  Youtube.com