Background

Jukebox

Hannelore, de vrouw van Heino overleden

Hannelore Kramm, de vrouw van Heino, is op 81-jarige leeftijd op vrijdag 8 november overleden. Hannelore was voor haar huwelijk met Heino zangeres en actrice en was 44 jaar met Heino getrouwd.

De afgelopen week ging het gerucht al rond dat het niet goed met Hannelore ging. Heino had namelijk op 8 november opnames voor het nieuwe programma van Andrea Kiewel, Kiwi’s Partynacht, maar daar verscheen hij niet. Eerst werd gezegd dat hij verkouden was, maar ook op andere opnamedagen zou hij niet verschijnen. Als reden werd toen gezegd dat het niet goed ging met Hannelore en dat hij bij haar zou blijven. Eerder deze maand zei hij al in een interview dat hij nu voor Hannelore moest zorgen, want in de jaren 70 had ze een ernstig auto-ongeluk gehad en verschillende klachten werden nu weer merkbaar. Ze liep met een rollator omdat ze niet meer zo goed liep als vroeger. Dagblad Bild bracht op vrijdag 10 november naar buiten dat Hannelore op sterven zou liggen, maar nu weten we dat ze toen al was overleden.

Volgens Helmut Werner, de manager van Heino, is Hannelore op 8 november overleden aan een hartaanval. Heino was niet thuis en was bij tv-opnames. ’s Ochtends had ze Heino aan de telefoon gehad en was alles in orde, maar na het ontbijt belde Hannelore de manager om te zeggen dat ze zich niet lekker voelde. Hij belde een ambulance en ging met Heino mee naar huis in Oostenrijk. Elke redding kwam echter te laat, hoewel er nog meerdere pogingen tot reanimatie zijn gedaan.

Hannelore werd in 1942 geboren in het Oostenrijkse Linz en ging naar een school voor mode en kunst. Op vijftienjarige leeftijd deed ze mee aan een zangwedstrijd in Wenen en werd daar tweede. Twee jaar later kreeg ze een platencontract, maar de zeven singles die ze uitbracht waren geen groot succes. Wel won ze in 1960 het songfestival van Knokke en in 1962 had ze haar grote succes met het nummer ‘Was in Athen geschah’.

In de jaren 60 begon ze ook te acteren in films. In 1968 trouwde ze met de Oostenrijkse Alfie Prinz von Auersperg en werd ze dus een Oostenrijkse prinses. Tijdens de filmopnames van ‘Blau blüht der Enzian’ leerde ze tijdens een Miss Oostenrijk-verkiezing Heino kennen doordat ze beiden in de jury zaten. Jaren later, in 1979, trouwde het paar. Er werd gedacht dat het huwelijk niet lang zou standhouden, maar ze waren toch vierenveertig jaar getrouwd. Hannelore besloot na het huwelijk niet meer te zingen en op te treden, maar Heino bij te staan in zijn carrière. Wel trad ze samen met hem op en begeleidde ze hem altijd bij optredens. In 2004 kreeg Hannelore een hartinfarct en kreeg ze meerdere bypasses. Hierdoor besloot Heino het rustiger aan te doen met optredens. Enkele jaren geleden zijn ze ook voor de gezondheid van Hannelore naar Kitzbühel verhuisd.

Bron: schlagerprimeur.nl