Background

Jukebox

Gepassioneerde radiovrienden lanceren “De Vrienden Van De Radio”

Een groep enthousiaste radiovrienden heeft een nieuw platform gelanceerd: “De Vrienden Van De Radio”. Dit initiatief is ontstaan uit hun liefde voor radio en omvat een rijke geschiedenis van zeezenders zoals Radio Veronica, Noordzee en Atlantis, die 49 jaar geleden hun uitzendingen moesten staken.

Na slechts enkele weken voorbereiding is op 31 augustus 2023 om 18.00 uur, precies op het tijdstip van het einde van de beroemde zeezenders, de website devriendenvanderadio.eu en een bijbehorende Facebookpagina gelanceerd.

Het platform, bemand door een team van “ervaringsdeskundigen”, houdt radioherinneringen levend. De website besteedt uitgebreid aandacht aan alle oude zeezenders, aangezien de initiatiefnemers met deze zenders zijn opgegroeid. Bezoekers kunnen genieten van verschillende thema’s zoals “Uitzendingen”, waar elke zondag muziek wordt uitgezonden onder de titel “Erfgoed van de zeezenders” op Radio Monique 918 van 19.00 tot 23.00 uur. Daarnaast biedt de “Mediatheek” fotoalbums, audiofragmenten en andere waardevolle informatie over zeezenders.

Het platform is niet alleen een plek om informatie te vinden, maar ook om van gedachten te wisselen, te discussiëren en vooral te genieten van alles wat met radio te maken heeft. Hoewel de website en Facebookpagina momenteel nog in een beginstadium zijn, beloven de oprichters nog veel meer verrassingen voor radioliefhebbers. Hun motto luidt: “We doen het samen!”

Iedereen die gepassioneerd is over radio in al zijn vormen is welkom om lid te worden van de Facebookpagina en de website te bezoeken.