Background

Jukebox

Artiest van de week, Lucas en Gea

Elke week op donderdag zetten we informatie op de website en in de app over een artiest of groep, welke bij het “piraten” publiek bekend zijn.

Elke zaterdag om 10:15 draaien we dan 5 nummers van deze artiest of groep in de uitzending van Expander Radio studio 18.

U als lezer en luisteraar kunt bepalen welke 5 nummers er gedraaid moeten worden, stuur uw suggestie naar : expanderradio@gmail.com of bezoek de facebook groep pagina van expander radio en laat daar uw suggestie weten.

Deze Week: Lucas en Gea

Lucas Hulshof geboren op 28 april 1966 te Borger. Geertje, Gea Hulshof- de Vries geboren op 5 maart 1966 te Emmen.

Lucas begon zijn carrière als zanger in een bruiloftsorkest zo’n 25 jaar geleden met een optreden in Assen. Na jaren in deze band gespeeld te hebben, de band bestaat overigens nog steeds, besloot hij de groep te verlaten en verder te gaan met zijn vrouw Gea. Dit resulteerde in vele optredens.

Lucas had een paar nummertjes opgenomen voor een plaatselijke CD- en platenzaak om uit te brengen op piraten verzamel Cd’s. In Augustus 2000 kwam het verzoek om een bestaand nummer opnieuw op te nemen. Lucas had een andere ritme opgezocht, wat eigen geluiden bijgevoegd en thuis op de keukentafel het nummer met een thuismixer opgenomen.

Het nummer werd afgeleverd bij de platenzaak.
Dit was dus het welbekende nummer “Steeds weer huil je” achteraf de start voor het grote succes. Na een paar weken werd De Piratenhits Cd deel 43 uitgebracht, met daarop “Steeds weer huil je”. De telefoon stond roodgloeiend in huize Hulshof. “Jullie nummer wordt gedraaid op de geheime zender”,.. iedere keer weer hetzelfde verhaal.

Vanwege de positieve reacties van de luisteraars van de geheime zenders werd het nummer ingeleverd bij Radio Noord. Dit bleek een enorm succes want na een aantal malen gedraaid te zijn werd “Steeds weer huil je” het meest gedraaide nummer in de provincie. En zo is het balletje gaan rollen. Het daarop volgende album met dezelfde titel was een knaller er werden in afzienbare tijd meer dan 40.000 exemplaren van verkocht.

Na het succes van “Steeds weer huil je” krijgen Lucas en Gea het erg druk door de vele optredens op feesten, partijen, radio en tv. Het ene na het andere verzoek voor optredens komt binnen en het leven van Lucas en Gea staat volledig op zijn kop. In September wordt de cd-singel “De Waarheid” als voorloper op het nieuwe album “Zeg mij waarom” uitgebracht. De verkoopcijfers van deze singel geven voortekenen dat de fans zitten te smachten op een nieuw album. Op 17 Maart 2002 verschijnt: “Zeg mij waarom” en inderdaad dit album blijkt een enorm succes.

Naar aanleiding van het succesvolle album vertrekken Lucas en Gea samen met een TV crew en een groot aantal fans in November 2002 naar het zonnige Gran Canaria om een TV Special op te nemen.

De special wordt oudejaarsavond uitgezonden door en was een kroon op het werk dusver.
In Maart 2003 wordt deze special op zowel DVD als video in de markt gezet. Nog diezelfde maand verschijnt tevens het nieuwe album “Geluk in jouw ogen”.

De uitgebrachte singels: “Alleen maar jij”, “Elke steen” en “Zeg mij waarom” waren in de maanden daarvoor reeds tekenen voor wederom een succesvol album van het steeds populairder wordende duo. Na vele optredens op diverse locaties en een groot aantal TV optredens, in diverse programma’s als bijvoorbeeld SBS Shownieuws, RTL Boulevard en de Nationale Muziekparade, gaat het succes gestaag door en wordt besloten om een eigen label op te richten en een distributiecontract te tekenen.

We schrijven 20 september 2003
In Hoogezand worden TV opnames gemaakt van het muziekprogramma: “Op Veziede bie Lucas en Gea” (Op visite bij Lucas en Gea) een eigen muziekprogramma met op visite een groot aantal artiesten uit de provincie Groningen.

Het idee van Lucas is gebaseerd op de typische Duitse muziekfeesten met veel mensen, lange tafels, grote glazen bier, wijn, en natuurlijk een keur aan artiesten. De beelden worden in drie verschillende delen opgenomen en verschijnen op 26 oktober, 2 en 9 November onder grote belangstelling bij TV Noord.

Van deze opnames verschijnt een week later de CD uitvoering.
opviziedebieNa een distributieovereenkomst met Pink Records in Drachten te hebben getekend richten Lucas en Gea in Oktober hun eigen platenlabel, “L&G Producties”, op. De combinatie moet zorg dragen voor landelijke bekendheid. Nog in dezelfde maand gaan Lucas en Gea, ter promotie van het aankomende album, wederom een TV-Special op nemen. Ditmaal is gekozen voor het prachtige Turkije. De TV crew, de familie Hulshof en een honderdtal fans vertrekken van 8 tot 15 oktober samen naar Alanya. Een compilatie van deze special werd op diverse regionale TV stations vertoond en van de gehele special volgt 27 december 2003 een landelijke verkoop op DVD.

Op 7 november 2003 is het dan eindelijk zover. Het album, waar maanden lang met veel enthousiasme en passie aan is gewerkt, wordt tijdens de gecombineerde fanclubavond en CD- presentatie met een fantastische lasershow gelanceerd. Ruim 1000 toegestroomde fans zijn dol enthousiast en het album getiteld “Volle Maan en Rode Wijn” wordt warm onthaald.

Uit de cijfers van de voorverkoop blijkt dat ook dit vierde album wederom een succes zal worden. De spanning is groot daar dit het eerste album onder eigen label is welke landelijk zal worden gedistribueerd. Er is veel tijd besteed aan dit album door het verwerken van nog meer echte instrumenten als steel gitaren, gewone gitaren en echte trompetten en bijvoorbeeld een heus koor.

Het jaar 2003 zal na een aantal erg drukke maanden worden afgesloten met de verhuizing van Westerlee naar Oude Pekela en natuurlijk de diverse optredens in den lande. In januari 2004 steken een aantal mensen de hoofden bij elkaar en besluiten om samen met Lucas en Gea een management team op te zetten. Het is duidelijk dat een bundeling van krachten nodig is om de druk, welke op het artiestenleven ligt, te verlagen.

Door gebruik te maken van ieders kwaliteiten moet worden gezorgd om een nog beter begeleiding van de muziek carrière van het duo te realiseren. Medio Februari / Maart volgen er oriëntatie gesprekken met een grotere opnamestudio, nieuwe tekstschrijvers van o.a. André Hazes en Frans Bauer, en gaan Lucas en Gea in gesprek met Showbureau Jan Vis, één van Nederlands grootste boekingskantoren. Per 1 april gaan Lucas en Gea over naar muziek- en showbureau Jan Vis.

Achter de schermen wordt hard gewerkt aan de nieuwe single, er wordt veel aandacht geschonken aan de keuze hiervan omdat dit het visitekaartje van het nieuw te verschijnen album moet gaan worden. In juni 2004 verschijnt de single “Rood zijn de Rozen” als eerste nummer van het nieuw te verschijnen album. Na een drukke periode van optredens door het hele land vertrekt het duo 12 oktober naar het zonovergoten Playa Del Carmen in Mexico voor opnames van de inmiddels 3e DVD.

Door de weersomstandigheden kon de hele productie nog niet worden afgerond en is besloten om release van deze DVD uit te stellen tot midden 2005. De hele filmcrew zal in Februari nogmaals terugvliegen om de resterende beelden op te nemen.

Begin december gebeurt er ineens heel veel.
Er wordt een kerstclip opgenomen van “Betty’s Beer” een track van het laatste album “Volle Maan en Rode Wijn”. Deze clip wordt aangeboden aan alle regionale TV stations daar er in de kerst periode weinig of geen muziekclips op deze zenders worden vertoond, het is een clip met de echte kerstgedachte welke als marketingstool moet helpen om een nog grotere bekendheid in Nederland te gaan generen. Tevens wordt ook een kerstnummer uit 2003, “Lichtjes Schijnen Overal”, opgenomen en komt de nieuwe singel “Als Jij Naar Mij Lacht” uit.
Deze single zal de tweede zijn welke gaat verschijnen als voorloper op het nieuwe album.

Doordat Lucas en Gea veel in de omgeving van de provincie Brabant optreden wordt op veler verzoek een oud nummer, “Kristal Der Heimat”, gerestyled en als b-kant bijgevoegd op de nieuwe singel. Het nummer is compleet omgetoverd als carnavalsnummer en zal zeker in de carnavalsprovincies hoge ogen gaan gooien. Alle pijlen zijn nu gericht op de nieuwe single welke een compleet ander Lucas en Gea sound is. De muzikale omlijsting heeft een ietwat meer pop gehalte en heeft een groter doelgroep bereik dan het normale repertoire.

Op 12 februari van het jaar 2005 vertrekken Lucas en Gea wederom naar Playa Del Carmen in Mexico om de laatste clips en sfeershots voor de DVD op te nemen. Door de weersomstandigheden van november konden deze toen niet meer worden opgenomen. Een aantal van de opgenomen clips zullen tevens te beluisteren zijn op het nieuwe album “De Liefdescarrousel”. Dit album is geproduceerd door John van der Ven, de man achter de successen van o.a. André Hazes en Frans Bauer, en bevat een aantal muzikale hoogstandjes. Volgens kenners is dit album “Nederlandstalig vakwerk” iets waar je trots op kan zijn.

De CD presentatie werd gehouden op 24 april 2005 te Assen en voldeed aan alle verwachtingen. In juli 2005 brengen Lucas en Gea hun nieuwe single uit met een dubbele A-kant, genaamd “Liefdescarrousel” en als track 2, het nummer “Op de Camping”. Van op de Camping, een gezellig feestnummer welke uiteindelijk grijs werd gedraaid bij allerlei stations in ons land, werd een videoclip gemaakt. Op Camping Wilrod in Beerze werd, door de vaste filmcrew, de clip geschoten en het nummer stormde de diverse hitlijsten in op weg naar een wekenlange nummer 1 positionering. Tijdens een druk bezochte Fanclub dag op 9 oktober te Zevenhuizen wordt ter gelegenheid van het 10 Jarig jubileum de jubileumsingel “Kleine Cafeetje” gelanceerd. “Klein Cafeetje” was 30 jaar geleden een hit van “De Tijdbrekers” en is voor 2005 door het duo flink onder handen genomen.

Natuurlijk werd het eerste exemplaar aan de beide sympathieke “Tijdbrekers” aangeboden. De bijbehorende videoclip is een week daarvoor opgenomen in “Het Kleine Café” te Onstwedde en bij “Café De Gieterij” te Heiligerlee. Ook deze singel stormde, net als zijn voorganger, de hitlijsten van verschillende radiostations binnen en haalt uiteindelijk een goede notering.

Half oktober besluiten Lucas en Gea te stoppen bij Boekingskantoor “Vis” en volgen onderhandelingen met boekingskantoor “Volendam Music”. Na een aantal gesprekken, en de toekomstvisies van beide partijen in beeld te hebben gebracht, besluiten Lucas en Gea de overstap te maken. Volendam Music heeft op het gebied van het Nederlands product enorm veel ervaring hetgeen aan de reeds aanwezige artiesten duidelijk zichtbaar is.

Door een meer persoonlijke aanpak hoopt het duo met hen natuurlijk op een nog meer landelijke bekendheid. Na maandenlang wachten op een eventuele Go bij de landelijke televisie, besluiten Lucas en Gea samen met hun managementteam en de productie maatschappij tot lancering van de DVD Lucas en Gea in Mexico”. Dit paradeplaatje met schitterende beelden en muziek wordt in November gelanceerd en is verkrijgbaar in de betere platenzaken in heel Nederland.

De Tros toont interesse in deze muziekspecial en zend een compilatie uit op TV. Na een aantal gesprekken wordt in Januari 2006 besloten om alsnog een real life soap te maken omtrent Lucas en Gea. In 2003 was het duo al eens benaderd voor opnames van een soap maar werd besloten om het nog niet te doen.

Het was toen simpelweg nog te vroeg en het leven van Lucas en Gea stond toen letterlijk op zijn kop.

Nu in 2006 de zaken in rustiger vaarwater zijn beland is dit natuurlijk een geweldige belevenis. Er worden opnames gemaakt bij grote optredens en natuurlijk veel van hun privé leven. De opnames duren tot 20 Mei alwaar het in Borger tijdens het Praten Festijn met een mini concert wordt afgesloten. Met in het vooruitzicht het 25 jarige jubileum van Lucas als artiest, de fanclubdag op 6 mei in Scheemda en de lancering van het nieuwe album ziet ook 2006 er geweldig uit.

Als verwacht was het feestje van het 25 jarig jubileum van Lucas als artiest, mede gecombineerd met het 10 jarig jubileum van het duo Lucas en Gea, een enorm succes. Scheemda stond op haar kop en uit alle richtingen van het land kwamen de felicitaties. Zoals Lucas en Gea zelf omschreven: “Een geweldige, onvergetelijke ervaring” en de opmerking “Hoogtepunt” geeft het beste beeld bij deze avond.

Ook het optreden in Borger op 20 mei, waar live opnames van zijn gemaakt, zag er geweldig uit. De beelden, geschoten voor de soap, moeten een geweldige aanvulling op de soap serie zijn. Na een hele drukke periode vol optredens, het jubileumfeest, inzingen van nieuwe nummers en het bijna dagelijks bezig zijn met de cameramannen rondom de soap, komt er eindelijk een iets rustiger periode. De Nieuwe single “Iedere Morgen” is eind augustus gelanceerd en ligt in de schappen van de betere muziekwinkels.

Het nummer staat reeds een aantal weken op nummer één genoteerd bij de regionale radiozenders en komt de top 100 binnen. Vanaf 25 augustus worden de eerste beelden van de soap vertoond bij RTV Noord en de reacties zijn laaiend. Zonder geconfronteerd te worden met opmerkingen of acties uit de soap is niet meer denkbaar.

De leader (door Gea geschreven) wordt veelvuldig meegezongen en het bewijs voor goede kijkcijfers is gerealiseerd. De kracht van deze soap is het daadwerkelijk in beeld brengen van de “echte Lucas en Gea”. Geen gemaakte scènes en geen spelletjes!

 

Met behulp van de fanclub, fans, het management team, het boekingskantoor, en alle mensen daaromheen gaan Lucas en Gea gestaag door om Nederland voor zich te winnen.

http://www.lucasengea.nl