Background

Jukebox

Artiest van de week: Lucas en Gea

Elke week zetten we op de website en de app de artiest van week.

Deze week zijn dat Lucas en Gea Hulshof

 

Elke zondag om 11:00 uur zenden we dan nummers uit tijdens de uitzending door Expander Radio.

U kunt als lezer en luisteraar mee bepalen welke nummers er gedraaid moeten worden van de artiest van de week.

Stuur een bericht naar whatsapp 06-20474333 of mail naar: expanderradio@gmail.com of bezoek de faceboekgroep van Expander radio.

Op 5 maart 1966 wordt in Emmen Geertje de Vries geboren. Op 28 april 1966 wordt te Borger Lucas Hulshof geboren. Nadat Lucas 20 jaar in een bruiloftsorkest de Esperando’s gezongen had, besloot hij verder te gaan met zingen met zijn vrouw Gea.

Nadat Lucas in de plaatselijke platenzaak een aantal liedjes had opgenomen voor een verzamelalbum, werd in 2000 een oud nummer opnieuw opgenomen. Dit was hun eerste hit met de naam: Steeds weer huil je. Doordat het nummer op een nieuw album stond, werd het veel gedraaid op de piratenzenders. Nadat het nummer bij Radio Noord was ingeleverd, werd Steeds weer huil je het meest gedraaide nummer van de provincie Groningen. Na dit succes werd een album met dezelfde naam uitgebracht. Hier werden in korte tijd 40 000 exemplaren van verkocht.

Na de vele optredens op feesten, partijen, radio en tv komt de single De Waarheid. Hierop volgt het album Zeg mij waarom. In november 2002 gaan Lucas en Gea met een tv-ploeg en een aantal fans naar Gran Canaria om daar een tv-special op te nemen. Op oudejaarsavond wordt de special uitgezonden door TV Noord, in maart 2003 komt de special op dvd. Later die maand volgt ook het nieuwe album Geluk in jouw ogen. Op 20 september 2003 het programma Op Veziede bie Lucas en Gea (Op visite bij Lucas en Gea) opgenomen. Dit is een eigen muziekprogramma waarin Lucas en Gea op visite gaan bij een aantal artiesten uit de provincie Groningen. Ook dit wordt wederom met veel belangstelling bij TV Noord uitgezonden.

In oktober 2003 richten Lucas en Gea hun eigen platenlabel op, L&G Producties. Hiermee willen ze landelijk bekend worden. Het begint met een nieuwe TV-special, nu in Turkije. Na bij verschillende regionale zenders uitgezonden te zijn, komt de special op 27 december 2003 op dvd. Op 7 november 2003 wordt tijdens een groot feest het nieuwe album gepresenteerd, Volle Maan en Rode Wijn. Dit is het eerste album dat landelijk verschijnt. Eind 2003 verhuizen Lucas en Gea van Westerlee naar Oude Pekela.

Na vele gesprekken gaan Lucas en Gea op 1 april 2004 over naar muziek- en showbureau Jan Vis. Op 12 oktober 2004 nemen ze een nieuwe dvd op in Playa Del Carmen, Mexico. Door slecht weer werd de productie vertraagd en werd het halfweg 2005 dat de dvd uit kwam. In oktober 2005 wordt de overstap gemaakt van boekingskantoor Vis naar Volendam Music. Volendam Music krijgt het voor elkaar de in Mexico opgenomen dvd landelijk te laten verkopen. De Tros zendt een compilatie van de TV-special uit op de zender. Na dit succes wordt in januari 2006 besloten een reallifesoap van het duo op te nemen.

Vanaf 25 augustus worden de eerste beelden van de soap vertoond bij RTV Noord. Deze bevat ook beelden van het concert in Borger in mei 2006. In september 2006 werd in Scheemda het 25-jarig jubileum van Lucas als artiest en het 10 jaar samenzijn van Lucas en Gea met een concert gevierd. In 2007 brachten ze de single Met een lach door het leven uit, afkomstig van het gelijknamige album, geschreven en gecomponeerd door Jheron van der Heijden die tevens in 2008 de single getiteld Vandaag laat ik me gaan en het album Lief & Leed schreef. Naast hun optredens in heel Nederland ging in 2008 in samenwerking met de band Papa Di Grazzi hun eigen Theatertour getiteld Met een lach door het leven van start.