Background

Jukebox

3FM Serious Request komt in actie voor Metakids in het glazen huis in Zwolle

3FM Serious Request komt dit jaar in actie voor Metakids. Dat maakten Barend van Deelen, Wijnand Speelman en Sophie Hijlkema bekend in een speciale ochtendshow op de radiozender. Met een grote bus vertrokken ze vanaf de Grote Markt in Nijmegen, waar de actie vorig jaar werd gehouden, om uiteindelijk te onthullen dat het Glazen Huis dit jaar in Zwolle staat.

De 21e editie van 3FM Serious Request vindt plaats op het Rodetorenplein in Zwolle van 18 tot en met 24 december. Traditiegetrouw voert 3FM in deze week voor kerst actie voor het goede doel en zetten de deejays zich samen met veel andere mensen dag en nacht in om zoveel mogelijk geld in te zamelen, deze editie voor kinderen met een metabole ziekte.

Welke deejays dit jaar in het Glazen Huis willen, maakt 3FM op een later moment bekend.

Metakids
Het kan iedereen overkomen en het is de meest dodelijke ziekte onder kinderen. Toch weten weinig mensen wat het zijn: metabole ziekten, ook wel stofwisselingsziekten. Om daar verandering in te brengen komt 3FM Serious Request dit jaar in actie voor Metakids.

1 op de 4 kinderen overlijdt jong
Kinderen met een metabole ziekte komen ogenschijnlijk gezond ter wereld, maar door een schrijffout in hun DNA werkt hun energiehuishouding niet goed. Het gevolg is levensbedreigende energietekorten en ernstige schade in het lichaam door onverwerkte afvalstoffen. All systems down. De gevolgen kunnen per kind verschillen: sommigen worden doof, blind, raken verstandelijk of lichamelijk gehandicapt of vergeten wie hun ouders zijn. Veel kinderen overlijden al op zeer jonge leeftijd: 1 op de 4 wordt niet ouder dan 18 jaar. Zonder behandeling is een metabole ziekte voor iedereen dodelijk.

Menno de Boer, zendermanager NPO 3FM: “3FM Serious Request is het evenement dat verbindt en mensen in beweging brengt om iets goeds te doen voor elkaar. Het zit in ons DNA om thema’s die onderbelicht zijn samen met onze luisteraars aandacht te geven. Metakids is daar een goed voorbeeld van: metabole ziekten zijn de meest dodelijke ziekte onder kinderen en toch zijn er maar weinig mensen die dat weten. Het speelt zich dagelijks af achter de voordeur van 10.000 Nederlandse gezinnen. Die deur mag niet langer gesloten blijven.

Met 3FM Serious Request willen we de patiënten en hun familie een beter leven geven en zorgen dat metabole ziekten niet langer dodelijk zijn. Zo geven we kinderen een toekomst. Dit doen we deze editie vanuit de gastvrije historische stad Zwolle, waar het Glazen Huis neerstrijkt op het Rodetorenplein. We hopen dat heel Nederland, samen met ons en met heel hun hart, in actie komt voor Metakids.

Bron: RadioWereld.NL