Background

Jukebox

Rocco Granata ziet nog elke dag af na het overlijden van zijn Rosie

Zanger Rocco Granata, bekend van de hit “zomersproetjes” en “Marina” ziet nog elke dag af na het overlijden van zijn geliefde echtgenote Rosie.

Het is nog enkele weken tot Pasen, maar in de bioscoop kan je nu al helemaal in de sfeer komen met de film ‘BIM’, over de paasklokken van Rome. Een animatiefilm waarin Rocco Granata (84) één van de stemmen insprak.

“Haar dood was een zware klap voor mij, want ik dacht dat we samen zouden kunnen genieten van de nazomer van ons leven”, aldus Rocco. “Ik had daar echt naar uitgekeken. Het verdriet om haar heengaan was zo groot, dat ik niks meer deed of kon. Ik probeerde wel mijn best te doen en mijn kinderen vingen me goed op, maar ik zat vooral heel triest en veel alleen thuis. Mijn plezier was weg. Ik werd zot van verdriet.”

Op de lastigste momenten kroop Rocco achter zijn piano. Om wat te tokkelen. “Maar ik merkte al snel dat ik enkel daar mijn somberheid even kon vergeten. Mijn hart bleek nog steeds muziek te pompen. Het gebeurde zelfs dat ik van een liedje droomde en ‘s morgens bij het ontwaken de melodie snel noteerde. Mijn liefde voor muziek leek voor mij nog het enige wat er overbleef. En zo gebeurde het dat ik tijdens het improviseren af en toe iets nieuws componeerde. Ondanks mijn verdriet klonk dat niet somber of melancholisch, maar waren dat opgewekte deuntjes in mijn typische Rocco-stijl. Toen ik die probeersels ook eens aan anderen liet horen, vonden ze dat ze mijn typische lach, die in al mijn liedjes doorschemert, toch nog konden horen. Dat vond ik een groot compliment. En dat klopt ook. Vroeger zong ik altijd met een vol en vrolijk hart. Als ik nu muziek maak, is dat nog steeds zo. Dan vergeet ik eventjes alles en dus ook de pijn, dat Rosie er niet meer is. Muziek is mijn medicijn en helpt me om een blijer mens te zijn. Al is dat vaak maar voor even.”

Bron: HNL.BE