Background

Jukebox

Grootste Kerstboom laat zijn lichten weer branden.

Ook dit jaar zal in IJsselstein de grootste Kerstboom weer zijn licht laten branden.

De Grootste Kerstboom bestaat dit jaar precies 30 jaar. In 1992 onderging de Gerbrandytoren voor het eerst een Kerst-metamorfose. De boom brandt continu van zaterdag 10 december 2022 tot en met Driekoningen, donderdag 6 januari 2022. Zaterdag 10 december gaan rond 18.45 uur de lampen van de Grootste Kerstboom in IJsselstein voor de 24e keer aan.

De boom wordt verlicht door 120 ledlampen en een toplicht. De lampen bevinden zich op speciale tuien met een totale lengte van vier kilometer. Deze zijn op de toren aangebracht op respectievelijk ca. 125, 200, 265 en 325 meter hoogte. Op de grond zijn de lichtsnoeren bevestigd aan de bestaande tuiblokken. De Grootste Kerstboom is bij helder weer tot in de verre omgeving te zien, tot wel 40-50 kilometer ver en zelfs vanaf de Brienenoordbrug in Rotterdam.

Ook online te bewonderen
Ben je te ver de boom verwijderd om zelf een blik te werpen op de boom?  Via de livestream van Hobbyscoop kan iedereen, ook op afstand, meegenieten van de Grootste Kerstboom! De livestream is dag en nacht te volgen via Youtube of zoek even op De Grootste Kerstboom Live!

Bron: inijsselstein.nl