Background

Jukebox

Een week lang zeezender nostalgie vanaf lichtschip in Harlingen

De Stichting vrienden van het lichtschip, Radio 74, organiseert dit jaar van 24 tot en met 31 augustus onder de naam Radio 74 een radio evenement vanaf het radiolichtschip Jenni Baynton in Harlingen.

De vrienden willen 50 jaar na het sluiten van Radio Noordzee en Veronica, vanaf hun radioschepen, nog eenmaal de sfeer van voor die tijd terugbrengen op de radio. Dat gaan ze 8 dagen lang dagelijks doen van 7:00 tot 19:00 uur.

Radio 74 zendt tijdens deze bijzondere week ook live uit via een evenementenzender aan boord van het lichtschip. Daarnaast wordt er ook uitgezonden op onder andere 747 kHz AM in Pietersbierum, op 900 kHz AM in Terneuzen en via de 1467 AM kHz in Meppel.

In deze week wordt alleen muziek van vinyl gedraaid dat beschikbaar was tot 31 augustus 1974. Tijdens de uitzendingen zijn veel oude historische zeezender jingles en commercials te horen.

In de nacht wordt het programma gevuld door het Engelstalige Radio Seagull, die zich ook gaat houden aan de muziek uit die periode. Dan uiteraard in het genre dat bij Seagull past. De Seagull jocks maken ook live vanaf de Jenni Baynton hun programma’s.

Tijdens het evenement is het schip ook een aantal uren per dag open voor publiek.

Bron: RadioWereld.NL