Background

Jukebox

Corry Konings: ’Ik vrees niet het ouder worden, wel de dood’

Nog wekelijks brengt Corry Konings een bezoek aan de sportschool. Maar het besef dat ook voor haar de tijd niet stil blijft staan, is er bij de 71-jarige zangeres wel degelijk. „Al is het leven is voor mij nog lang niet klaar.”

Samen met zanger, en goede vriend, John de Bever bracht Corry Konings onlangs een bezoek aan het Spaanse Altea, waar de twee samen een clip opnamen voor hun nieuwe single, Geloof jij echt in sprookjes?. De samenwerking – binnenkort komt er ook een gezamenlijk album uit – is een bezegeling van de vriendschap die Corry en John hebben.

En dat terwijl het stel elkaar ooit vijftien jaar lang niet sprak. „Ruzie maken is nutteloos”, zegt Corry, „daar kom je steeds meer achter als je ouder wordt. Daarom ben ik blij dat John en ik het weer leuk hebben samen. Dat hebben we een tijdje terug gevierd in Spanje. Net als het leven, want het is belangrijk om er alles uit te halen. Ik merk dat er steeds meer mensen om mij heen wegvallen. Voornamelijk leeftijdsgenoten. En dan ga denken: wanneer ben ík aan de beurt? Onlangs is mij een heel dierbaar persoon ontvallen, van wie ik zo veel heb gehouden. Daar heb ik heel veel verdriet van gehad…”

Maar de Koningin van het levenslied wil zich allesbehalve de put in praten. „Dat zou niet goed zijn. Op die momenten herpak ik me snel en denk ik: Corry, je hebt ook kinderen en kleinkinderen waar je nog volop plezier aan hebt. Ga niet bij de pakken neerzitten! We moeten juist genieten van het leven en de dagen pakken die je hebt.”

Levenslust

Corry zit dus nog boordevol levenslust. „Ik wil nog niet dood. Het leven is voor mij nog lang niet klaar, ik wil overal bij zijn. Daar heb ik het toevallig onlangs over gehad met mijn twee kinderen, Joeri en Sharona. We hebben de afspraak gemaakt dat we in ieder geval één keer per jaar met zijn achten op vakantie gaan. En dan veel foto’s maken, ook zodat de kinderen nog wat moois hebben voor als ik er niet meer ben. Nog niet zo lang geleden zijn we naar Dubai geweest. Dat was een ongelofelijke reis. En binnenkort zitten we weer bij elkaar om naar een nieuwe mooie bestemming te kijken.”

John (57) knikt en zegt het verhaal van zijn vriendin volkomen te begrijpen. „Corry is dan wel wat jaartjes ouder dan ik, maar ik kan mij wel vinden in haar gedachten. Zelf ben ik ook zo bang voor de dood. Als ik ergens, op een vreemde plek, een pijntje heb, ga ik meteen naar de dokter. Bang dat ik wat ernstigs onder de leden heb. Kees en ik vieren ook alles, zoals nu de lancering van onze single. Die is vol liefde voor onze fans gemaakt.”

Bron: Telegraaf.nl