Background

Jukebox

Bouke wil ook filmster worden

Volgende maand staat hij drie avonden in een volgepakt Ziggo Dome, maar eerst is Bouke Scholten nog op het witte doek te bewonderen. De verpersoonlijking van Elvis Presley kruiptvertolkt in de film Grenzeloos Verraad in de rol van verzetsstrijder. „Mijn twee zoons moesten wel lachen toen ze me zo zagen.”

Het gaat Bouke Scholten na zijn winst in The Tribute: Battle of the Bands voor de wind. Op 21, 22 en 23 april staat de 41-jarige zanger met zijn Elvis Matters Band in een volgepakt Ziggo Dome en er zijn al twee extra concerten in de poptempel aangekondigd voor volgend jaar. Over drie weken wacht er echter eerst nog een andere mijlpaal,: wanneer hij zijn acteerdebuut maakt op het witte doek, in Grenzeloos Verraad; eerst te zien in de bioscoop en daarna op Netflix.

Bouke: „In de film Grenzeloos Verraad speel ik Ik speel een klein rolletje als verzetsstrijder. Je ziet me wat kleren klaarleggen voor soldaten in de Tweede Wereldoorlog die op doorreis zijn, en ik heb wat tekst. Ik had nog nooit eerder op een set gestaan en zie tijdens de première op 27 maart voor het eerst het resultaat, maar dat acteren ligt me wel. Lekker cowboytje spelen, net als vroeger. In de toekomst zou ik graag een film maken met over een verhaal dat ik momenteel zelf aan het schrijven ben. Niet enkel als demet een bad guy, ook niet als de of een good guy, maar een beetje van allebei. Ik ben een groot fan van spaghettiwesterns en films van Quentin Tarantino, waarin je ook vaak karakterspersonages voorbij ziet komen die een bepaalde gelaagdheid met zich meebrengen.”

Superheldenfilms

Met zijn zoons van 16 en 9 kijkt hij vooral superheldenfilms van Marvel. „Ze moesten wel lachen toen ze me zo zagen op een foto voor Grenzeloos Verraad. Ik stond er volgens hen echt bij als Rambo. De regisseur wilde me op een gegeven moment zelfs klompen aantrekken, zodat ik een soort boer met een geweer was. Het leek me beter dat toch maar niet te doen, haha. Ik kan niet wachten om iedereen straks het eindresultaat te laten zien bij de première op 27 maart en daarna het dak eraf te blazen in de Ziggo Dome. We zijn al begonnen met de repetities, hebben een setlist voor de nummers ingeleverd en gaan een on-Nederlandse show neerzetten. Daarbij kijk ik met een schuin oog naar LEE TOWERS en de manier waarop hij dat ooit naar ons land heeft gebracht. Als klein jochie vond ik het al geweldig wat hij deed. Ik heb veel bewondering voor hem.”

Lee Towers

Zijn grote voorbeeld heeft ook lovende woorden voor Bouke. „BoukeHij is, net als ik, een jongen van de gestampte pot”, zegt Lee. „Niet lullen, maar poetsen en dat al twintig jaar. Voor het grote publiek lijkt hij misschien een laatbloeier, maar Bouke komt echt niet tussen de schuifdeuren vandaan. Hij timmert al een behoorlijk poosje aan de weg en is daardoor gepokt en gemazeld. Zijn stem staat als een huis en ik twijfel er niet aan dat hij met mooi licht, zijn repertoire en een groot orkest een dijk van een show gaat neerzetten.”

Bron:  www.telegraaf.nl