tekst moet nog

Kijk in de studio

 

 

 

 • Lorenzo covert Runaround Sue Open or Close

  De kleine maar oh zo ‘grote held’ uit Leiden, waar bijna iedereen hem inmiddels wel kent. Maar niet alleen in Leiden kennen ze Lorenzo, inmiddels lijkt het erop dat de jonge zanger langzamerhand heel Nederland aan het veroveren is. Lorenzo is een opvallende verschijning, vol met tatoeages waar je niet omheen kan. Momenteel is hij heel hard aan het werk om zijn grote wens uit te laten komen en de top te bereiken en is hier vastberaden in.

  Lorenzo is de samenwerking aan gegaan met een nieuw team waaronder het platenlabel Double You Music NL en management Jo Artist & Relations. Zijn nieuwe single Hey (cover van de in 1961 nummer 1 hit Runaround Sue van zanger Dion) is de eerste die voortkomt uit deze samenwerking.  Met dit nieuwe team achter zich heeft Lorenzo meer dan ooit het volle vertrouwen zijn doel naar de top te bereiken.

  ILS RTV Media Promotie - Tel: 06 42565363    

  Read More
 • Benno van Vugt maakt levenslied voor goede vriend Open or Close

  Een prachtig nummer over een goede vriendschap die hij al jaren koestert en opluisterd met dit prachtig geschreven en gearrangeerde nummer. De Tilburgse zanger Benno van Vugt is inmiddels een aardig bekende Brabander! In de 4 jaar dat hij als zanger actief is heeft hij samen met zijn vaste producer en tekstschrijver André Kooiman veel eigen nummers uitgebracht, waarmee hij behoorlijk bekend is geworden. Ook zijn jaarlijkse optredens als reporter van de Tilburgse kermis hebben hem een grote schare fans opgeleverd in de Tilburgse cult scene. 

  Onlangs verscheen zijn laatste zomerhit “Daar is niks mis mee”, maar nu komt de zanger met iets heel speciaals.. Als eerbetoon aan de man van Benno’s nichtje heeft hij een prachtige ballade opgenomen met de titel; “Een goede vriend”. Een diepgaand nummer over een goede vriendschap die hij al jaren koestert, en nu opluistert met dit prachtig gearrangeerde nummer. “De reacties op het nummer zijn overweldigend en daarom heb ik er ook een videoclip bij gemaakt omdat het zo’n mooi sentimenteel nummer is”, aldus Benno.


  Zijn nieuwe single “Een goede vriend” is vanaf medio augustus verkrijgbaar via alle grote download en streaming portals. Een verrasssende keuze van Benno van Vugt die hiermee een heel andere kant van zichzelf laat horen als men tot nu toe gewend is geweest. Bron: AKMP/ www.bennovanvugt.nl

  Read More
 • Jan Warringa geeft 'Helderop gaat nooit verloren'een tweede leven Open or Close

  Op de fotokaart van Jan Warringa staat naast zanger ook podiumvuller. En dat is geheel terecht want is Jan ergens aanwezig dan merk je ook zijn aanwezigheid. Naast zijn grappen en grollen zingt hij graag en heel lang. Van “Dat kan niemand” via “De condor”naar “Vleugels der liefde”. Vele successen heeft deze uit Zuid Oost Drenthe afkomstige zanger inmiddels op zijn naam staan. Geen radiostation in Nederland die niet een of meer van zijn nummers in de playlijst heeft staan. En daar is in 2018 natuurlijk het nummer “Helderop gaat nooit verloren” bijgekomen. 

  Een meezinger zoals we gewend zijn van Jan. Bij de artiesten geliefd bij de piraten gebeurd het nog wel eens dat van een nummer een vinyl single wordt uitgebracht en dat treft ook Jan Warringa. “Helderop gaat nooit verloren” krijgt een tweede leven niet alleen op cd maar ook als vinyl single. De B kant is gekozen voor “Lange nachten”. En natuurlijk is dit niet het enige wat we van Jan Warringa kunnen verwachten dit jaar. Blijf vooral actueel door hem te volgen via Facebook of door regelmatig zijn website te bezoeken

  RTV: Showbizzinfo / Geert Hakze. Tel: 0642-548568 / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  Read More
 • Dura van Daddy Yankee komt op 1 binnen in de Zomerse 50 van 2018 Open or Close

  Dura van Daddy Yankee is de zomerhit van dit jaar. Het Spaanstalige nummer komt op 1 binnen in de Zomerse 50 2018, die maandag bekend is gemaakt. Op nummer 2 staat Bryan Adams met Summer of ’69 en op 3 Kaoma met Lambada. Vorig jaar had Daddy Yankee ook al de zomerhit van het jaar, toen Despacito met Luis Fonsi op nummer 1 de lijst binnenstormde. Dat nummer is dit jaar gezakt naar 7. 

  De Zomerse 50 is de meest zonnige hitlijst van het jaar met de vijftig populairste zomerhits ooit gemaakt. De lijst is samengesteld op basis van 112.000 uitgebrachte stemmen via zomerse50.nl. De hitlijst bevat evergreens als In the summertime van Mungo Jerry en Boys of Summer van Don Henley. Ook staan er veel zomerhits in uit de jaren 90 en zeroes. “De Zomerse 50 is heel afwisselend, van oud tot heel nieuw”, vertelt Martijn de Lange van 1Twente, de initiatiefnemer van de jaarlijkse hitlijst.


  De Zomerse 50 telt liefst acht zomerhits uit 2018. “Dura van Daddy Yankee is dus de nummer 1, maar ook andere hits van dit jaar doen het goed. Op 4 komt One kiss van Calvin Harris en Dua Lipa de lijst binnen en op 12 staat Échema la culpa van Luis Fonsi en Demi Levato. Twee oudere zomerhits komen opvallend genoeg weer terug in de lijst; Shakira met Whenever, wherever en Vamos a la playa van Miranda.”


  De jaarlijkse Zomerse 50 is uitgegroeid tot een radio-evenement met 150 omroepen in Nederland en België die de hitlijst uitzenden. De lijst is in 2001 begonnen, dit jaar is de achttiende editie. Het succes van de Zomerse 50 zit volgens De Lange in het gevoel dat de liedjes oproepen. “Met de Zomerse 50 kun je vakantieherinneringen herbeleven bij jouw lokale omroep. Terugdenken aan vroeger, aan uitgaan op de camping, je eerste vakantie zonder je ouders of aan geslaagde of juist mislukte vakantieliefdes. De Zomerse 50 is een hitlijst vol met herinneringen.” De Zomerse 50 is deze week te horen en te zien bij 150 radiozenders in Nederland en België. Een overzicht van alle uitzendingen en de volledige hitlijst staan op www.zomerse50.nl.

  Read More
 • Torenhoge dwangsommen voor 100%NL Open or Close

  Totaal TV meldt op haar website dat het Agentschap Telecom mediabedrijf Radiocorp op de vingers heeft getikt omdat haar radiozender 100%NL volgens onderzoek een dag te weinig Nederlandse muziek liet horen. In de uitzendvergunning staat te lezen dat 70% procent van de netto zendtijd moet worden gebruikt voor het uitzenden van Nederlandstalige muziek. Volgens het artikel in Totaal TV is verder te lezen dat minimaal 20 procent van de netto zendtijd Europese producties dienen te zijn en dat in totaal 45 procent van de uitgezonden muziek jonger dan een jaar dient te zijn. Het onderzoek van het Agentschap Telecom heeft begin 2017 plaatsgevonden n.a.v. een handhavingsverzoek van Waterstad FM. 

  ‘Dit mediabedrijf exploiteert in grote delen van Nederland een Nederlandstalige radiozender onder de naam RADIONL. Radiocorp en Waterstad FM liggen al langere tijd met elkaar over meerdere onderwerpen juridisch in de clinch. Uit het onderzoek van Agentschap Telecom is gebleken dat Radiocorp met de uitzendingen van 100%NL op de dag van het onderzoek op twee punten niet aan de vergunningsvoorwaarden heeft voldaan. Het percentage Nederlandstalige muziek was lager dan 70 procent. Ook werd teveel oudere muziek gedraaid waardoor het minimale percentage van 45 procent muziek jonger dan een jaar niet werd behaald. Overigens zijn de rekenwijze die Agentschap Telecom en Radiocorp hanteren afwijkend van elkaar waardoor de kans aanwezig is dat Radiocorp tegen het besluit van Agentschap Telecom in beroep gaat.’, aldus Totaal TV.

  Voor het uitzenden van te weinig Nederlandstalige muziek is een last onder dwangsom van €60.000 met een maximum van €600.000 opgelegd. Voor het uitzenden van te weinig muziek jonger dan een jaar is de last onder dwangsom €100.000 per overtreding met een maximum van €1.000.000,00. Mocht bij een volgende controle blijken dat Radiocorp zich wederom niet aan de vergunningsvoorwaarden voldoet dan kan het Agentschap Telecom de dwangsommen direct opleggen. Volgens TV Totaal blijven de last onder dwangsommen geldig tot 31 augustus 2022. Tot 7 september krijgt het mediabedrijf de tijd om het muziekbeleid te wijzigen zodat het aan de vergunningsvoorwaarden voldoet.

  Read More
 • De RADIONL Zomertoer komt naar Zwolle Open or Close

  Tijdens de zomermaanden komt onze mediapartner RADIONL weer naar je toe met een serie gratis toegankelijke evenementen: de Zomertoer! Daarbij wordt opgetreden door bekende Nederlandse artiesten en is er een live radiouitzending vanaf locatie.

  Vrijdag 17 augustus strijkt de RADIONL Zomertoer vanaf 19.00 uur neer op het Broerenkerkplein in Zwolle in het kader van het jaarlijkse Stratenfestival. Je kunt er genieten van optredens van Tino Martin, Monique Smit, Henk Bernard, Tim Douwsma, Sieneke, Stef Ekkel, Frank van Etten, Ancora, Grad Damen, Gino Graus, Wimmie Bouma, Havenzangers, Jaman, Belinda Kinnaer, Susanna Veldmeijer e.v.a.. Lees meer...

  Read More
 • Mike Mendel brengt 'I wonder' op single uit Open or Close

  Mike Mendel produceert al geruime tijd in zijn eigen studio in Apeldoorn nummers voor een groot aantal artiesten. Daarnaast is hij als zanger actief en maakte furore met het album  'A Tribute To Jack Jersey' met liedjes als 'Papa was a poor man', 'Sri Lanka' en vele andere zeer grote hits uit de jaren 70 en 80. Mike was ook de producer van Jack Jersey zijn laatste cd. Veel te vroeg is hij ons ontvallen maar Mike doet er alles aan om dit grote talent niet te laten vergeten. 

  Van de album ' A tribute to Jack Jersey' is een single getrokken met de titel 'I wonder'. Dit alles om de zanger in gedachten te houden. 

  Read More
 • Vrijkaarten voor Jordaan ‘A-Meezing’ Festijn Open or Close

  Liefhebbers van het levenslied opgelet! Op zondag 26 augustus vindt de eerste editie van het Jordaan ‘A-Meezing’ Festijn plaats in het Julianapark in Hoorn. Deze dag staat alles in het teken van de leukste Amsterdamse én Hollandse artiesten. Zing met hen mee en vier het leven! Op het programma staan toppers als Tino Martin, Rein Mercha, Robert Leroy, Quincy, Denny Braaf, Yves Berendse, Dario, Nick Stricker, Mike Peterson, Martin Vincken, Jan Spel, Nico Landers, René Rietbergen, Brian Stricker, DJ Roy en vele anderen.

  Bestel nu je ticket voor slechts € 12,50 (excl. fee) via jordaanevenementen.nl. Voor TV Oranje Supporters zijn vrijkaarten beschikbaar. Lees meer...

  Read More
 • Frans Baggerman brengt op verzoek Klompendans op single uit Open or Close

  Frans Baggerman brengt accordeonmuziek met een groot improvisatievermogen. Het is een muzikale duizendpoot die van een feest een ware happening maakt. Dat feest maken doet Frans Baggerman regelmatig op diverse podia in binnen- en buitenland. Natuurlijk is er bij zoveel succes vraag naar een cd en die is verschenen in 2016 onder de titel Happy Accordeon. Een album vol gezelligheid en vrolijke deuntjes. Van het album zijn een aantal clips geschoten waaronder de 'Klompendans'. 

  Dat nummer, met inmiddels meer dan 40000 views, is een succes tijdens ieder optreden van deze altijd met een brede glimlach spelende Frans Baggerman. Reden voor Frans en het platenlabel CD Hamster Music om het nummer nu ook als single uit te brengen. Alvorens er in mei 2019 een nieuw album zal verschijnen van deze uit Tiel afkomstige accordeonist zal er zeker nog een single verschijnen van het nog steeds succesvolle album 'Happy Accordeon'.

  RTV: Showbizzinfo / Geert Hakze. Tel: 0642-548568 / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  Read More
 • Alex heeft de Oranje Kroon Open or Close

  Elke week kiest TV Oranje de Oranje Kroon. Vanaf maandag 13 augustus is dat ‘Ik schreeuw ’t van de daken’, de nieuwe single van Alex. De bekende feestzanger heeft samen met producer Waylon van der Heijden een oude hit van de Vlaamse band Toast nieuw leven ingeblazen, en het resultaat mag er zijn! Dit is Alex zoals het grote publiek hem kent: feestmuziek van hoge kwaliteit die je als vanzelf gaat meezingen. Deze track zal het uitstekend doen in de cafés en op de zomerfeesten.

  De bijbehorende clip, die werd opgenomen op een torenhoge locatie aan de Waal bij Nijmegen, is een week lang extra vaak te zien bij TV Oranje. ‘Ik schreeuw ’t van de daken’ is volgende week tevens te horen als ‘Hollandse Nieuwe’ bij RADIONL.

  Read More

muziek top 50