Hallo trouwe luisteraars,

Ook wij van Radio Expansie willen van onze vakantie genieten,
zo zal er minder live worden gedraaid.
Er zal zoveel mogelijk worden ingevuld door de andere studio's.
Ook voor de luisteraars die op vakantie gaan, geniet er van en blijf luisteren naar Radio-Expansie.

Wij Wensen jullie allemaal een hele fijne vakantie.

Met vriendelijke groet,

Team Radio-Expansie.

 

 • Extra ventilatie bij Toppers in Concert Open or Close

  Het was zaterdag 26 mei een compleet circus bij De Toppers. Gerard Joling, Jeroen van der Boom, Rene Froger en de nieuwe Topper Jan Smit hebben samen met gastartiesten, dansers, acrobaten en het ‘roze’ publiek ervoor gezorgd dat dit weer een onvergetelijke avond is geworden. Vrijdag was het ook al groot feest in de Johan Cruijff ArenA, waarschijnlijk is de warme blijven hangen, want het was heel warm. Vanwege de warmte werd er zaterdag (misschien ook zondag) een warmteprotocol ingesteld.

  Zo werd er extra geventileerd, bleven de buitendeuren open en mochten de bezoekers bij hoge uitzondering een flesje water mee naar binnen nemen. Het circus was helemaal compleet met Danny de Munk als Circus Directeur. De in roze uitgedoste feestgangers werden bij binnenkomst verdeeld in drie groepen middels speciale Isla pastilles led-armbandjes, waarna op aangeven van Danny ‘Vader Jacob’ werd ingezet. Dit alles om het wereldrecord canon zingen te willen vestigen. Vanavond is de laatste avond waarbij dit ook gebeurd, dan hebben ruim 200.000 canon gezongen.

  De 14e editie met het thema Pretty in Pink – The Circus Edition was tot nu toe weer een groots spektakel die de titel ‘Het grootste en Gezelligste Meezingfeest van het jaar’ zeker verdiend.  Meer over De Toppers: www.toppersinconcert.nl. Bron en foto's: Arnond van der Horst.

  Read More
 • Ron Besselink geeft covert 'Eenmaal kom jij terug' Open or Close

  Sinds 2016 zit de carrière van Ron Besselink goed in de lift. De laatste 3 singles ‘Nee, Jij Kan Mij Niets Leren’, ‘Een Lach Van Jou’ en ‘Als Ik Het Had Geweten’ werden zeer positief ontvangen door de radiostations en in het land, met als resultaat dat de agenda met optredens ook goed loopt voor de sympathieke Bosschenaar.

  Nu is het weer tijd voor een nieuwe single, getiteld ‘Eenmaal Kom Jij Terug’. De luisteraar herkent hierin meteen de Ray Charles klassieker ‘I Can’t Stop Loving You’ of de Nederlandstalige remake ‘Eenmaal Kom Jij Terug’ van Koos Alberts.  Ron heeft deze song samen met producer Mario Veltman in een hedendaags feestelijk jasje gestoken, waarmee hij naar verwachting hoge ogen gaat scoren op de vele radio stations en de feestcafé’s.  Meer info: www.ronbesselink.nl

  RTV: Casper Janssen Music Promotion, Tel. 06 53396642.

  Read More
 • Margretha brengt ode aan haar zo geliefde Brabant Open or Close

  Met ‘Thuis In Brabant’ lanceert Margretha (voorheen Margretha van de Laar) alweer haar vijfde single. Hiermee brengt ze een passende ode aan haar zo geliefde Brabant, waar Margretha al jaren woont. ‘Nergens op de wereld voel ik me meer thuis dan in Brabant. Mijn kinderen zijn in Brabant geboren, en voelen zich échte Brabanders. Na 2 jaar in België gewoond te hebben wilden mijn kinderen absoluut weer terug in Brabant wonen, waardoor het idee voor deze single ontstond. De warmte, de gezelligheid, die ervaar ik nergens zoals thuis in Brabant.’ vertelt Margretha enthousiast, die vanaf nu alleen nog maar haar voornaam als artiestennaam gebruikt; ‘Met mijn achternaam erbij is de naam zo lang, vandaar dat ik besloten heb om deze voortaan weg te laten. Er heten niet veel zangeressen Margretha, dus mijn voornaam lijkt me voldoende.’ 

  Margretha verwierf internationale bekendheid als Latin Dance choreograaf en werd in 2012 wereldkampioen en behoort nog steeds tot de beste choreografen ter wereld. Daarnaast is Margretha zeer bekend als trainer en coach voor vele BN-ers (en niet BN-ers) om hun lichaam en geest weer in conditie te krijgen. Ze doet dit vanuit haar eigen ervaring en motivatie, maar is uiteraard wel gediplomeerd. Margretha heeft in haar dynamische leven al heel wat gevechten moeten leveren, o.a. een levensbedreigende ziekte en een groot overgewicht. Maar na het overwinnen van haar ziekte is ze de strijd aangegaan tegen de kilo’s. Margretha is toen maar liefs 50 kilo afgevallen en door haar dagelijkse trainingen blijft ze op haar streefgewicht. Juist deze ervaringen gebruikt ze om andere te motiveren en te overtuigen vanuit eigen kracht gezond en op gewicht te kunnen leven.

  In 2014 debuteerde Margretha als zangeres met de succesvolle single ‘Het Kleine Geluk’. De nieuwe single ‘Thuis In Brabant’ is net als de vorige single geschreven en geproduceerd door niemand minder dan Jeroen Englebert die eerder succesvolle liedjes schreef voor o.a. Willeke Alberti, André Hazes, Danny Froger, Frans Duijts en Paul de Leeuw en speelde in de band Diesel. Een passende videoclip is geschoten om ‘Thuis In Brabant’ op de clipkanalen te ondersteunen.

  RTV: Casper Janssen Music Promotion, Tel. 06 53396642.

  Read More
 • Nieuwe single van Colinda & Daisy straalt het vakantiegevoel uit Open or Close

  Het prachtige voorjaarsweer heeft ervoor gezorgd dat Colinda & Daisy hun planning m.b.t. het releasen van een nieuwe single hebben aangepast. De dames hadden al een lied opgenomen en de cd singles waren al geperst. ‘Dan wordt dat gewoon onze volgende single. We hebben nu te maken met een luxe probleem. De vervanger ‘Als hij echt van me hield’ straalt het vakantiegevoel uit. Dat is duidelijk zichtbaar in de clip’, onthult Colinda.

  Pascal Verlinden van  Redgellmedia heeft de beelden geschoten in Heusden. Deze Brabantse vestingstad herbergt een prachtige haven en een camping. ‘Omdat wij grotendeels liedjes maken met een knipoog, besteden wij altijd veel aandacht om de verhaallijn uit te beelden in de clip. Wij spelen deze keer de domme blondjes en zien het niet aankomen dat we bedonderd worden door een man. Hij gaat ervandoor met ons geld en pinpas. Daisy is bovendien leuk zomers aangekleed en dat maakt het plaatje compleet, aldus een glimlachende Colinda die er tegenwoordig ook fantastisch uitziet.

  Het door Jeffrey Heesen geschreven nummer is opgenomen bij Harald Queens in Tilburg. 

  Voor meer info surf naar: www.zangerescolinda.nl  en www.facebook.com/zangerescolinda .Voor boekingen: Guus Pronk 06 52 40 55 14. Voor overige informatie: Roy Schapendonk 06-48 74 96 78.

  Read More
 • Marco de Hollander krijgt z'n fans aan het dansen maar ook aan het huilen Open or Close

  'Dit was een avond om nooit te vergeten! Wat een feest', meldt Arnold van der Horst ons weten. Hij was gisteren aanwezig bij het concert van Marco de Hollander. 'Marco wist vrijdagavond zijn fans voor de tweede keer in Theater Castellum te Alphen aan de Rijn aan het dansen, de polonaise, maar ook aan het huilen te krijgen. De geweldige combinatie van mooie anekdotes en verhalen over zijn vak, maar ook over zijn prive leven en de liedjes maakte de avond helemaal compleet.'

  Ook de muzikale gasten met wie Marco een goede band heeft wisten de fans heel goed te vermaken en te raken; Jamiro (10 jaar en speelt fantastisch accordeon), De Havenzangers, Marlana en Sieneke, welke optrad i.p.v. Vader Abraham. Pierre Kartner was namelijk donderdag van de trap gevallen en was vanwege (onbekend) letsel niet in staat om op te treden. Ook de spectaculaire opkomst van Marco de Hollander zullen we niet snel vergeten. Hij werd vanuit een kist tevoorschijn getoverd door illusionisten, waarna hij live met zijn band van start kon gaan aan Live in Concert 2.  Meer over Marco de Hollander: www.marcodehollander.nl

  Read More
 • Miss Montreal presenteert Bierpop in Zwolle Open or Close

  Bierpop is al jaren hét indoor festival van Nederland! Tijdens eerdere edities waren o.a. Waylon, DI-RECT, Guus Meeuwis, De Dijk en natuurlijk Miss Montreal te zien. Naast goede muziek vind je alles wat thuis hoort op een festival: goed eten, goede sfeer en natuurlijk bier. En dat allemaal op 10 november 2018. Voor het eerst zal Bierpop neerstrijken in de Ijsselhallen in Zwolle. De complete line-up blijft nog even een verrassing, maar Suzan & Freek en Wulf zijn sowieso van de partij en uiteraard komt ook Miss Montreal de stage rocken. 

  Ook dit jaar is Sanne Hans (Miss Montreal) de drijvende kracht achter Bierpop. “De vierde keer alweer! Voor mij is het ook de perfecte afsluiter van het festivalseizoen: net als je afkickverschijnselen begint te krijgen, is er nog Bierpop in november. Bier, bands en allemaal leuke mensen: eigenlijk is het supersimpel. Ik heb er onwijs veel zin in. Zie ik jullie daar?!” Bestel HIER uw tickets.

  Read More
 • Hans van Aalst presenteert ‘Dat verdient een bloemetje’ bij Ons West Brabant Open or Close

  ‘Deze week trappen we af met het nieuwe tv programma #Datverdienteenbloemetje’, meldt de streekomroep Ons West Brabant. Hans van Aalst, ook bekend als zanger Denans,  neemt het stokje over van presentatrice Loes Hagenaars. ‘Vorige week werd ik benaderd door programmamaker Laura Schwill of ik het programma ‘Dat verdient een bloemetje’ wilde presenteren. Ik twijfelde, maar gaf aan de uitdaging aan te gaan, maar dan wel op de Hans van Aalst manier. Na de eerste opnamedag was iedereen zeer tevreden. Ik moet ook eerlijk zeggen dat het ontzettend leuk is om te doen’, meldt Hans.

  Samen met cameraman Kees van Nijnatten overvalt Hans de kandidaat. ‘We gaan eerst langs bij een bloemist waar we een bloemetje ophalen. Vervolgens gaan we naar de aanvrager en vragen wat de reden is waarom een bloemetje overhandigd moet worden. Daarna zetten we koers richting de gelukkige ontvanger van de bos bloemen. We overvallen de mensen en maken geen afspraak. Doen ze niet open, laten ze ons niet binnen of word ik gebeten door een hond, alles wordt uitgezonden. Aan gemaakte tv heb ik een hekel. Ik geniet als een dame zegt dat ze eerst haar haar moet kammen. Dat vind ik echt leuk’, verklaart Hans. 

  Laura Schwill laat weten dat ze blij is dat Hans de uitdaging heeft aangenomen. ‘We zaten even met onze handen in het haar. Het idee van 'Dat verdient een Bloemetje' ontstond bij omroep collega Loes Hagenaars reeds in 2015 waarna er een aantal afleveringen zijn gemaakt. Vanwege de fusie met de lokale omroepen uit Halderberge, Zundert, Etten-Leur en Moerdijk waaruit uiteindelijk Ons West Brabant is ontstaan, keken we naar programma’s waar we verder mee wilden gaan. Helaas kon Loes dit vanwege tijdgebrek niet zelf voortzetten. We moesten dus op zoek naar een opvolger. Omdat Hans ook een radioprogramma presenteert bij Ons West Brabant werd hij door de radioleiding aangedragen als geschikte kandidaat. Vorige week dinsdag heb ik een afspraak met Hans gemaakt en het programma doorgenomen. Omdat er ondertussen al een Facebookcampagne op poten was gezet voor ‘Dat verdient een bloemetje’ moest er snel een oplossing komen. Hans zei ‘ja’ en ik moet eerlijk zeggen dat we een goede keuze hebben gemaakt. Er staan tot eind juni 7 opnames ingepland met onze ‘Gaston’, glundert Laura.

  Wil jij ook een bloemetje geven aan iemand? Laat het dan weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of stuur ons een bericht via facebook en wie weet tot snel. 

  Het programma wordt wekelijks uitgezonden en herhaald. De uitzendingen zijn te zien op TV Ziggo kanaal 42 en 43 en Caiway kanaal 12 en op YouTube en Facebook.

  Read More
 • Johnny Gold tovert Manuela om tot feestkneiter van jewelste Open or Close

  Toen Johnny Gold tijdens de Carnavalsperiode het land doorkruiste, werd het hem steeds duidelijker dat eigelijk iedereen gewoon lekker simpel wil meelallen met de bekende liedjes, maar dan in een feestelijk arrangement....onze ouwe feestjuinert heeft dan ook besloten de komende jaren een serie van vier onvergetelijke tranentrekkers te transformeren tot hedendaagse feestkneiters.

  De eerste in deze serie is er één die iedereen, ongeacht leeftijd, gelijk mee moet kunnen bléren, want in 1971 stond  Manuela van Jacques Herb maar liefst 23 weken in de Nederlandse top veertig, bereikte uiteindelijk de eerste positie in deze toonaangevende hitlijst en geheel Nederland snikte , snuite en snotterde heerlijk mee.

  Wie anders dan Johnny Gold en topproducer Harald Queens hebben dit brokje muzikale ellende kunnen omtoveren tot een feestkneiter van jewelste, nog een andere prettige bijkomstigheid is dat deze versie wel goed afloopt... Dus hou je zakdoek bij de hand...al is het met deze versie voor de vele tranen van plezier.

  Read More
 • Lang gekoesterde wens van de leden van Kadanz en hun fans gaat in vervulling Open or Close

  Kadanz is de Utrechtse band die in de jaren '80 veel succes had met hits als,  'in het donker', 'intimiteit' en 'dagen dat ik je vergeet'. Dit jaar is het 35 jaar geleden dat Kadanz zijn eerste hit scoorde met ,'In het donker'. Op 15 juni a.s. gaat een lang gekoesterde wens van de leden van Kadanz en hun fans in vervulling. Op die datum komt de CD, 'The Golden Years Of Dutch Pop Music' op de markt. In deze serie zijn inmiddels meerdere albums van Nederpopbands uitgebracht. Een paar namen: Toontje lager, De Dijk en Het Goede Doel. De A- en B kantjes van de uitgebrachte singles vormen de basis.

  Vorig jaar ontstond het idee om een ultieme bloemlezing van het werk van Kadanz te verwezenlijken. Kees van den Berg en Herman Schulte (twee ex-leden van de de band) kwamen op initiatief van Max Bokking bijeen en nu, een jaar later, presenteren we dit mooie album.


  Tijdens het openingsfeest van het Utrechtse Midzomergrachtfestival  op 15 juni as. zal Frans Bakker, de zanger en het boegbeeld van Kadanz de grootste hits van Kadanz, waaronder ‘In het donker...’ten gehore brengen. Dit optreden vindt plaats in de Stadsschouwburg te Utrecht. Het hele programma en de locaties van Midzomergracht festival vindt u op midzomergracht.nl. Het optreden vindt plaats in de blauwe zaal en de entree is €15,00. Kaarten zijn binnenkort verkrijgbaar via bovengenoemde website.
   

  Read More
 • Wesley Klein & Monique Smit lanceren 'Mooier dan mooi' Open or Close

  'Mooier dan mooi', het duet van Wesley Klein en Monique Smit werd onlangs al aangekondigd bij SBS Shownieuws. "Ik wilde altijd al eens een duet opnemen met een vrouw. Ik heb toen de stoute schoenen aangetrokken en via de vriend van Monique gevraagd of Monique een nummer met me op wilde nemen', aldus Wesley. 

  De clip is geschoten op het strand van voor Castricum. Het nummer, geschreven door Hans Louws en Waylon van der Heijden gaat over een oude liefde van vroeger. 'Ik zat toen naast je in de klas en nu zijn we weer in het heden'....De rest laat zich raden.

  Read More

muziek top 50